Malzemeler;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı tere yağ
- Hazırlanışı;
- Yoğurdu iyice ezdikten sonra yumurtayla kır. un ve pirinçleri de ilave et.
- Suyunu ayarladıktan sonra tuz ve yağını da ilave et.
- Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştır.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz. Arada karıştırarak bir süre daha pişiriyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Küçük bir tavaya biraz tereyağı biraz sıvı yağ ilave edip pul biber atıp karıştırıyoruz.
- Hazırlanan sosu çorbanın üzerine döküyoruz.
- Arzuya göre nanede ilave edebiliriz.
- Not;
- Yoğurt çorbasını sürekli karıştırmazsak kesilir.
- Yoğurt tercihimizi iyi yapmalıyız yoksa buda kesilmesini sağlar.
- Suyunu fazla ilave etmeyelim eğer koyu olursa sunum yapmadan önce sıcak suyla kıvamını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder