Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

20 Eylül 2015 Pazar

Ev Baklavası Tam Bayramlık Özel Tarif (10 larca kez denemiştir.)

Ev Baklavası



Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un 
İçi için;
  • 250 gr çekilmiş ceviz
  • 1 paket buğday nişastası
  • 150 gr eritilmiş tereyağı 

Şerbetin Hazırlanması;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su 
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz 
Hazırlanışı;
  • Tereyağını erit yoğurma kabına sütle birlikte dök. Bunlar ılıyınca yumurtayı kır. Yavaş yavaş un ilave et kabartma tozunu da döktükten sonra yumuşak bir hamur elde et.
  • 20-25 dakika üzerini kapatıp dinlendir.
  • Hamuru rulo yap 3 eşit parçaya daha sonra 4'e tekrar 4'e böl. Her bezeden 16 parça toplamda 48 beze olacak.Bezelerin kurumaması için üzerini ört.
  • Cevizden küçük bezeler olacak.
  • Bezeleri nişastala kahvaltı tabağı büyüklüğünde 16 bezeyi aç. Aralarına 1 tatlı kaşığı buğday nişastası dökerek 16 bezeyi üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açalım.
  • Arasına çekilmiş ceviz serp. tekrar 16 açıp onunda arasına ceviz serp 16 beze daha aç üzerini kapat.
  • Baklava dilimi şeklinde kes. Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağ gezdir.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişir. Üzeri kızarınca fırında al 
  • Şeker ,su ve 1 fiske tuz attığımız şerbeti normal ateşte şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştır.(4-5 dk ) erir.kaynayınca altını kıs. 22 dakika kaynat. Limonu da ilave et 3 dk daha kaynasın altını kapat 15 dakika şerbeti dinlendir. 
  • Baklava soğuk şerbet elini yakmayacak şekilde ılık olacak. Yoksa hamur olur. Şerbeti döktükten sonra 6-7 saat dinlendir.
Not; 
  • Hamurun en son katına fazla nişasta atmayın güzel kızarmaz.
  • Üzerine erittiğiniz tereyağının mutlaka köpüğünü alın daha parlak olur.
  • Şerbete tuz ve limonu eklemeyi unutmayın şekerlemeden tüketmeniz için
    Dondurmayla birlikte servis edilecek mükemmel bir tatlı deneyenlere şimdiden 
Afiyet olsun...



0 yorum: