Ev Baklavası
Malzemeler;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un
İçi için;
- 250 gr çekilmiş ceviz
- 1 paket buğday nişastası
- 150 gr eritilmiş tereyağı
Şerbetin Hazırlanması;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
Hazırlanışı;
- Tereyağını erit yoğurma kabına sütle birlikte dök. Bunlar ılıyınca yumurtayı kır. Yavaş yavaş un ilave et kabartma tozunu da döktükten sonra yumuşak bir hamur elde et.
- 20-25 dakika üzerini kapatıp dinlendir.
- Hamuru rulo yap 3 eşit parçaya daha sonra 4'e tekrar 4'e böl. Her bezeden 16 parça toplamda 48 beze olacak.Bezelerin kurumaması için üzerini ört.
- Cevizden küçük bezeler olacak.
- Bezeleri nişastala kahvaltı tabağı büyüklüğünde 16 bezeyi aç. Aralarına 1 tatlı kaşığı buğday nişastası dökerek 16 bezeyi üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açalım.
- Arasına çekilmiş ceviz serp. tekrar 16 açıp onunda arasına ceviz serp 16 beze daha aç üzerini kapat.
- Baklava dilimi şeklinde kes. Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağ gezdir.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişir. Üzeri kızarınca fırında al
- Şeker ,su ve 1 fiske tuz attığımız şerbeti normal ateşte şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştır.(4-5 dk ) erir.kaynayınca altını kıs. 22 dakika kaynat. Limonu da ilave et 3 dk daha kaynasın altını kapat 15 dakika şerbeti dinlendir.
- Baklava soğuk şerbet elini yakmayacak şekilde ılık olacak. Yoksa hamur olur. Şerbeti döktükten sonra 6-7 saat dinlendir.
Not;
- Hamurun en son katına fazla nişasta atmayın güzel kızarmaz.
- Üzerine erittiğiniz tereyağının mutlaka köpüğünü alın daha parlak olur.
- Şerbete tuz ve limonu eklemeyi unutmayın şekerlemeden tüketmeniz için
Dondurmayla birlikte servis edilecek mükemmel bir tatlı deneyenlere şimdiden
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder