Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

22 Eylül 2015 Salı

Etli Kaytaz Böreği Tarifi

 Etli Kaytaz Böreği Tarifi



Malzemeler;

1 adet yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un
İç malzemesi için;
Yarım kilo kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber

Kaytaz Böreği yapılışı;

Katyaz böreğimizi yapmaya soğanları sıvı yağda kavurduktan sonra salça ekleyerek başlıyoruz. Bu işlemin ardından kıyma ve baharatlar da eklenerek iç malzeme pişirilir. Malzemeler karıştırılarak yoğurulduktan sonra yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alındıktan sonra biraz sıvı yağ sürülerek elimizle ince bir şekilde tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra hamurun dört yanı içe katlanır, kare şekli verilir ve üzerine kıyma harcı koyulur. Daha önceden hazırladığımız 180 derecelik fırında pişirilir ve ardından servis yapılır.

Afiyet olsun.


0 yorum: