Etli Kaytaz Böreği Tarifi
Malzemeler;
1 adet yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un
İç malzemesi için;
Yarım kilo kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Kaytaz Böreği yapılışı;
Katyaz böreğimizi yapmaya soğanları sıvı yağda kavurduktan sonra salça ekleyerek başlıyoruz. Bu işlemin ardından kıyma ve baharatlar da eklenerek iç malzeme pişirilir. Malzemeler karıştırılarak yoğurulduktan sonra yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alındıktan sonra biraz sıvı yağ sürülerek elimizle ince bir şekilde tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra hamurun dört yanı içe katlanır, kare şekli verilir ve üzerine kıyma harcı koyulur. Daha önceden hazırladığımız 180 derecelik fırında pişirilir ve ardından servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 adet yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un
İç malzemesi için;
Yarım kilo kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Kaytaz Böreği yapılışı;
Katyaz böreğimizi yapmaya soğanları sıvı yağda kavurduktan sonra salça ekleyerek başlıyoruz. Bu işlemin ardından kıyma ve baharatlar da eklenerek iç malzeme pişirilir. Malzemeler karıştırılarak yoğurulduktan sonra yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alındıktan sonra biraz sıvı yağ sürülerek elimizle ince bir şekilde tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra hamurun dört yanı içe katlanır, kare şekli verilir ve üzerine kıyma harcı koyulur. Daha önceden hazırladığımız 180 derecelik fırında pişirilir ve ardından servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder