Malzemeler;
- 1 kg taze kabak
- 2 orta boy soğan
- 1 Tane rendelenmiş domates
- 2 yumurta( isteğe bağlı)
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı;
- Tencereye sıvı yağını koyup ısıttıktan sonra küçük doğranmış soğanları ve sarımsakları ilave ediyoruz.
- Daha sonra salçasını atıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Küp küp doğranmış kabakları ilave edip domatesi atıp kısık ateşte kavuruyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini atalım.
- Kavrulan kabakların suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Not;Kabak fazla su çekmez suyunu fazla ilave edersek lezzetli olmaz.
0 yorum:
Yorum Gönder