Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

21 Eylül 2015 Pazartesi

Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma Tarifi



Malzemeleri;

Yarım kilo kuzu kuşbaşı (tercihe göre dana eti de olabilir)
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet sivribiber
2-3 adet domates
Tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik


Saç kavurma nasıl yapılır ?

En lezzetli et yemeklerinden olan saç kavurmayı mutfağınızda hazırlamak için kuşbaşı etimizi önceden ısıttığımız eğer evinizde varsa sacınıza yoksa genişçe bir tavaya koyuyoruz. Kısık ateşte etlerimizi kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken ete yeterince tereyağı ekliyoruz. Soğanımızı ve sarımsağımızı küp küp doğrayarak tavamıza ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleşince daha önceden doğranılan sivribiberlerimizi de tavaya ekliyoruz. 2-3 dakika bu şekilde kavurduktan sonra küp küp doğradığımız domateslerimizi de tava içerisine ekleyerek birkaç dakika daha pişiriyoruz. Saç kavurmanız hazırdır, servis edebilirsiniz.

0 yorum: