Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

20 Eylül 2015 Pazar

Evde Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

Evde Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi 


Malzemeler,

Hamuru için,

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta

2,5 su bardağı un

100 gram tereyağı

1 tatlı kaşığı şeker

1 tutam tuz

3 su bardağı su

Şerbeti için,

4,5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için,

2 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı,

Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırın.

Orta dereceli ateşte karıştırarak kaynatın.

Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin.

Şerbetin soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

Hamurunu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tereyağını alın.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak tereyağın erimesini sağlayın.

Tencereye un, şeker ve tuzu ekleyip hafif ateşte karıştırarak kavurun.

Tencereyi ocaktan indirip kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun.

Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.

İrmik ve nişastayı hamura ilave edip özleşene dek karıştırın.

Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbası ya da temiz bir poşetin içine doldurun.

Poşetin ucunu delerek şekilli tulumba tatlıları yapın.

Kızartma yağını tencereye alıp soğukken tatlıları içine ekleyin.

Tatlıları orta dereceli ateşte nar gibi olana dek kızartın.

Tüm tatlılar kızardıktan sonra soğuk şerbetin içine ilave edin.

10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın.

Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun..........




Püf Noktaları,

Yumurtaları hamura ilave edeceğiniz zaman hamur mutlaka ılık olmalıdır. Sıcak olursa yumurtalar pişer ve tatlının kıvamı tutmaz.

Tatlıyı ilk kez yağa atacağınız zaman yağ soğuk olmalıdır. Sıcak olursa tatlının dışı pişer içi çiğ kalır.

1 yorum:

Tarifi Merakla Bekliyorum