Karnıyarık
Severek tükettiğimiz lezzetli bir yemektir. Biraz zaman alsa da sofraya konulduğunda yüzlerdeki o tebessüm için her şeye değer.
Malzemeler;
- 5 tane patlıcan(kızarmış)
İçi için;
- kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 domates
- 4-5 taze biber
- 1 baş sarımsak
- maydanoz
Hazırlanışı;
- Bir tavaya az yağda kıymayı koyup kavurun. Soğan ve biberler, sarımsak eklenir. Domates ve salçada ilave edilip iyice kavrulur.
- Tuzunu ve baharatlarını da attıktan sonra doğranmış maydanoz atılıp ocağın altı kapatılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulup tüm şekilde bol yağda kızartılır.
- Patlıcanları bir tepsiye dizelim.
- Hazırlanan iç kızarış patlıcanların arası açılarak doldurulur.
- Etlerin üzerine dilimlenmiş domates ve biberler koyalım.
- Tepsinin içine karnıyarıkların üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyelim.
- Fırında 180 derecede pişirelim kontrol edelim pişmemişse suyu da azalmışsa biraz daha sıcak su ekleyelim.
Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder