Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

14 Eylül 2015 Pazartesi

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı


Malzemeler;
  • 1 paket etimek (kızarmış kare ekmek)
  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Biraz şeker
  • Kremşanti


Şerbeti;
  • 2 su bardağı su 
  • 1 su bardağı şekeri 


Hazırlanışı;
  • Şerbetini kaynatalım dikdörtgen bir tepsiye etimekleri dizip şerbeti döküp ıslatalım.
  • Bir tencereye süt, nişasta,vanilya ve şekeri muhallebi kıvamında karıştırarak pişirelim.
  • Pişen muhallebiyi etimeklerin üzerime döküp spatula yardımıyla düzeltelim.
  • Kremşantiyi de hazırlayıp tatlımızla beraber buzdolabında soğutalım.
  • Soğuyan tatlımızın üzerine kremşantiyi sürüp düzeltelim 
  • Üzerini meyve parçaları yada damla çikolatayla süsleyelim. 


0 yorum: