Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

4 Eylül 2015 Cuma

Karnıbahar Kızatması

Karnıbahar Kızarması



Malzemeler;
  • Karnı bahar(haşlanmış)
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz un
  • 2 tane yumurta
Hazırlanışı;
  • Karnı baharları çiçekleri bozulmayacak şekilde ayırıyoruz. bir tencereye koyup üzeri geçecek şekilde su koyup haşlıyoruz.
  • haşlandığını anlamak için çatalla bakabiliriz.Yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz. Çok fazla haşlarsak dağılır.
  • Bir kaba yumurta kıralım biraz tuz ve az un atalım. Un çok fazla olmayacak cıvık bir kıvamı oluyor. Göz kararı ayarlayalım.
  • Karnı bahar çiçeklerini yumurta tuz un karışımına batırıp yağda kızartalım.
  • Yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapabiliriz.
  • Not; Karnı baharların beyaz olması için haşlama suyuna 1-2 damla limon sıkın.
Afiyet OLSUN

0 yorum: