Malzemeler;
- Karnı bahar(haşlanmış)
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz un
- 2 tane yumurta
Hazırlanışı;
- Karnı baharları çiçekleri bozulmayacak şekilde ayırıyoruz. bir tencereye koyup üzeri geçecek şekilde su koyup haşlıyoruz.
- haşlandığını anlamak için çatalla bakabiliriz.Yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz. Çok fazla haşlarsak dağılır.
- Bir kaba yumurta kıralım biraz tuz ve az un atalım. Un çok fazla olmayacak cıvık bir kıvamı oluyor. Göz kararı ayarlayalım.
- Karnı bahar çiçeklerini yumurta tuz un karışımına batırıp yağda kızartalım.
- Yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapabiliriz.
- Not; Karnı baharların beyaz olması için haşlama suyuna 1-2 damla limon sıkın.
Afiyet OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder