Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

24 Ekim 2015 Cumartesi

Sütlü Pastane Simiti

Sütlü Pastane Simiti



Malzemeler:

Kavrulmuş susam
Pekmez (daha kızarmış bir görüntü için)

Hamur Malzemeleri (13 adet orta boy simit için)

1 kupa bardağı ılık su
1 kupa bardağı ılık süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
6-7 su bardağı un
Not: 1 kupa bardağı (250 ml)



Yapılışı:

Orta ateşte sürekli karıştırarak susamları kavuruyoruz. Yüksek ateşte susamların yarısı yanıyor, yarısı beyaz kalıyor, çok kızaranlar mısır gibi patlıyor, hatta susamın yağı çıkıp yanık bir koku çıkıyor ortaya, işte bu sebeple sürekli karıştırmak gerekiyor.) Susamı kavurduktan sonra hamuru yoğurma işlemine geçebiliriz.

Ilık su, sütü yoğuracağımız kaseye alıp üzerine toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanin kabarması için 2-3 dk. bekliyoruz.

Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve unun 5 bardağını ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Elimize yapışan hamuru kalan 1 bardak unun yarısını da dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, eğer hala elinize yapışıyor ise kalan unu da ilave edebilirsiniz ama genelde ihtiyaç olmuyor.

Hamuru yoğurduktan sonra unlanmış tezgahın üzerine alıp, hamurun üstünü de unladıktan sonra,

Sıcak su ile ıslatılmış temiz mutfak havlumuzu hamurun üzerine kapatıp hamuru dinlenmeye (mayalanmaya) bırakıyoruz.

Yaklaşık yarım saat sonra hamurumuz iki katı büyüklüğüne çıkmış oluyor.

Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getiriyoruz.

13 eşit parçaya bölüyoruz. (bıçakla kesiyoruz)

Her bir parçayı uzun şerit haline getiriyoruz.

Uzun şeritimizi ikiye kıvırıyoruz.

Saç örgüsü şeklini veriyoruz.

İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştiriyouz.

Diğer hamurları da aynı şekilde şekil verip unlanmış tezgahın üzerinde hamurları dinlendiriyoruz.

Pekmezin içine çok az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz. Pekmeziniz yoksa pekmezle yapacağımız işlemin aynısını suyla da yapabilirsiniz.

Simitimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürüyoruz.

Daha sonra kavrulmuş susamlarımızın bulunduğu kabın içine simitimizi önlü arkalı susama batırıyoruz.

Susamlara batırılmış simitleri önceden yağlanmış tepsiye veya benim gibi fırın telinin üzerini folyo ile kaplayıp sprey yağla yağladıktan sonra simitlerimizi teker teker aralarda boşluk olacak şekilde diziyoruz. Simitleri fırına vermeden önce fırını 200C 400 F de 5 dk ısıtın ve fırını kapatın. fırının sıcaklığı ile simitlerin mayalanması daha hızlı oluyor.

Isınmış fırında 10-15 dk mayalanan simitler. Böyle mayalandıklarında kabardıkları için ve yüksek ısı da pişeceklerinden dolayı çıtır çıtır oluyorlar piştiklerinde.

200 C'de 10-15 dakika pişiriyoruz. Daha çıtır ve kızarmış olmasını isterseniz fırınınızın ızgara ayarında fırından çıkmadan önce 2 dk kızartın.

Simiti ertesi güne ikram edecekseniz, fırından çıkıp ılıklaştıkdan veya biraz soğuduktan sonra hava almayan bir kaba veya poşetin içine koyup buzdolabında bekletin, ertesi gün buzdolabından çıakrtır çıkartmaz fırında ısıtın, aynı tazeliği koruyacaktır. Aynı şekilde freezer'a da simitler ılıklaştıktan sonra poşetin içinde koyup istediğiniz süre kadar saklayıp sonrasında buzlarını çözdürmeden direk fırında veya mikrodalgada ısıtarak aynı tazeliği yakalayabilirsiniz.
Ertesi güne kalan ve malesef iyi şartlarda saklanmayan simitler susamlı galeta tadında kıtır kıtır oluyorlar.

Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında en fazla 2-3 gün poşetin içini unlayarak ve hamurun buzdolabında da kabarma ihtimalini göz önünde bulundurarak hamuru poşete koyup ağzını bağlarken biraz yukarıdan bağlamaya ve poşetin içinde hamurun şişmesi için yer kalmasına dikkat edin yoksa hamur mayalanarak poşetinizi patlatabilir

kolay gelsin ............

Afiyet Olsun..

0 yorum: