MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 su bardagi seker
1 su bardagi mandalina suyu
1 cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi mandalina kabugu sosu
2 su bardagi un
1 cay bardagi kepekli un
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
1 cay kasigi zerdecal
MANDALİNA SOSU İCİN:
1 su bardağı mandalina suyu
1 tepeli tatlı kaşığı nisaşta
2 yemek kasığı seker mandalina ekşi ise şekeri biraz daha fazla atabilirsiniz.
HAZIRLANISI:
Yumurta ve sekeri krema halini alana dek cirpin.
Diger kek malzemelerini de ekleyerek ilk once karistirip ardindan cirpin.
Ardindan un kabartma tozu ve karbonati ekleyerek kek harcini hazirlayin.
Kek kalibina hazirladiginiz harci dokun.
Pismesi icin 170 derecedeki firina surun.
Bu arada mandalina suyu, nisasta ve sekeri tencereye alarak muhallebi kivamina gelene dek pisirin.
Pisen kekin uzerine hazirladiginiz mandalinali sosu dokun ve 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapin.
Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder