Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

23 Ekim 2015 Cuma

Fırında Et Sote

Fırında Et Sote



Fırında et sote, sevgili bayanlar bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız işte size harika bir tarif. Tarifimiz fırında piştiği için kilo sorunu olan ve diyet yapanlar için de uygun bir yemek tarifi olacaktır. Evet, sevgili bayanlar fırında et sote nasıl hazırlanıyor, gelin hep beraber bakalım.
Fırında Et Sote Malzemeleri

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2-3 tane sivribiber
  • 3-4 tane orta boy domates
  • 2-3 tane orta büyüklükte patates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Kekik, kimyon, karabiber, tuz
  • 1 kase rende kaşar

Fırında Et Sote Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış etleri büyük bir tavaya alın. Etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Etler suyunu tamamen çektikten sonra sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Ardından kuru soğanı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayıp tencereye dahil edin. Sebzeler hafif solana kadar kavurun. Patateslerin ve domatesin kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp ete ilave edin. Son olarak salça ve baharatları ekleyerek 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Pişen malzemeleri fırın poşetine boşaltarak, poşetin ağzını kapatın. Kürdan ile poşetin bir kaç yerinden hava alması için delikler açarak fırın kabınıza yerleştirin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve yemeği fırına sürerek 30 dakika kadar pişirin. Yemeği fırından aldıktan sonra poşeti açarak malzemeleri fırın kabınıza boşaltarak, üzerine kaşar rendesi serpiştin. Yemeği tekrar fırına verin ve kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırında et sote servis için hazır. Yanında tane tane yapılmış pirinç pilavı ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

0 yorum: