Fırında Tavuk
Fırında tavuk, bugün akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünüyorsanız, artık düşünmeyin. Fırında tavuk yemeğini akşam sofranızda ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz. Muhteşem lezzeti ile davet masalarınızı da süsleyecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak bir tarif olan fırında tavuk, nasıl hazırlanıyor hep beraber hazırlayalım.
Fırında Tavuk İçin Malzemeler
1 tane parçalanmış tüm tavuk
4 tane orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 tane yeşilbiber
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Fırında Tavuk Hazırlanışı
Yemeğimize ilk olarak sosunu hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabına biber salçası, domates salçası, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak ve karabiberi ekleyerek homojen bir şekilde karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım. Yıkanan patatesleri ay şeklinde doğrayalım. Tavuğu çeşmeden akan bol su ile yıkadıktan sonra, süzülmesi için bir kenara bırakalım. Fırın kabımızı ayarlayarak, doğradığımız patatesleri ve suyu süzülen tavukları yerleştirelim. Tavuk ve patatesin üzerine ilk başta hazırladığımız salçalı sosun içine 1 çay bardağı su ilave ederek yemeğimizin üzerine gezdirelim. Fırın kabındaki yemeği tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Son olarak üzerine dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri sıralayalım. Fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak yemeği fırına verelim. Yemeğimiz yaklaşık 45 dakikada pişecektir. Fırından aldığımız yemeğin yanında pirinç pilavı ile beraber servis edebiliriz.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder