Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

23 Ekim 2015 Cuma

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk



Fırında tavuk, bugün akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünüyorsanız, artık düşünmeyin. Fırında tavuk yemeğini akşam sofranızda ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz. Muhteşem lezzeti ile davet masalarınızı da süsleyecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak bir tarif olan fırında tavuk, nasıl hazırlanıyor hep beraber hazırlayalım.

Fırında Tavuk İçin Malzemeler

1 tane parçalanmış tüm tavuk
4 tane orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 tane yeşilbiber
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Fırında Tavuk Hazırlanışı

Yemeğimize ilk olarak sosunu hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabına biber salçası, domates salçası, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak ve karabiberi ekleyerek homojen bir şekilde karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım. Yıkanan patatesleri ay şeklinde doğrayalım. Tavuğu çeşmeden akan bol su ile yıkadıktan sonra, süzülmesi için bir kenara bırakalım. Fırın kabımızı ayarlayarak, doğradığımız patatesleri ve suyu süzülen tavukları yerleştirelim. Tavuk ve patatesin üzerine ilk başta hazırladığımız salçalı sosun içine 1 çay bardağı su ilave ederek yemeğimizin üzerine gezdirelim. Fırın kabındaki yemeği tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Son olarak üzerine dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri sıralayalım. Fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak yemeği fırına verelim. Yemeğimiz yaklaşık 45 dakikada pişecektir. Fırından aldığımız yemeğin yanında pirinç pilavı ile beraber servis edebiliriz.

Afiyet olsun...

0 yorum: