Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

4 Eylül 2015 Cuma

Karnıyarık

Karnıyarık 
         Severek tükettiğimiz lezzetli bir yemektir. Biraz zaman alsa da sofraya konulduğunda yüzlerdeki o tebessüm için her şeye değer.



Malzemeler;
  • 5 tane patlıcan(kızarmış)
İçi için;
  • kıyma
  • 2 orta boy soğan 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 domates
  • 4-5 taze biber 
  • 1 baş sarımsak
  • maydanoz
Hazırlanışı;
  • Bir tavaya az yağda  kıymayı koyup kavurun. Soğan ve biberler, sarımsak eklenir. Domates ve salçada ilave edilip iyice kavrulur.
  • Tuzunu ve baharatlarını da attıktan sonra doğranmış maydanoz atılıp ocağın altı kapatılır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulup tüm şekilde bol yağda kızartılır.
  • Patlıcanları bir tepsiye dizelim.
  • Hazırlanan iç kızarış patlıcanların arası açılarak doldurulur.
  • Etlerin üzerine dilimlenmiş domates ve biberler koyalım.
  • Tepsinin içine karnıyarıkların üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyelim.
  • Fırında 180 derecede pişirelim kontrol edelim pişmemişse suyu da azalmışsa biraz daha sıcak su ekleyelim.
Afiyet olsun....

0 yorum: