Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

1 Eylül 2015 Salı

Ara başı Hamuru

Ara başı Hamuru




Malzemeler;
  • 3 bardak un 
  • 5 bardak ılık su- 10 bardak suda kaynatılacak
  • isteğe göre tuz
Hazırlanışı;
  • 3 su bardağı unu 5 bardak ılık su ile mikserle çırp. 10 bardak suyu tencerede kaynat.
  • Kaynayınca içine göz kararı tuz ilave et.(1 yemek kaşığı)
  • Kaynayınca suda çırpılmış unu karıştırarak suya ilave et.
  • Oklava ile 15 dakika durmadan karıştır.
  • Islatılmış tepsiye dök. dinlenmeye bırak.
  • Kıvama  gelen hamuru çorbasıyla beraber içebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Kışın vazgeçemediklerim arasında çorbada sorun yok bir şekilde oluyor fakat hamur işi beni çok korkutuyor bunu deneyip yorumlarım.