Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

28 Eylül 2015 Pazartesi

Kağıt Kebabı

Kağıt Kebabı


Malzemeler;

500 gr kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
2 yemek kaşığı tereyagi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

2 su bardağı kadar su

Yapılışı;

Eti yarım pisim olacak şekilde haşlayalım. Tavaya tereyağı ve sıvıyağı alıp kızdıralım. Et, domates salçası ve biber salçasını ekleyip kavuralım. Üzerine 2 su bardağı kadar kaynar su verelim. Garnitür gibi doğradığımız havuçları ekleyelim. Havuç yarım pisim olunca yine garnitür gibi doğradığımız patatesleri ekleyelim. Patates ve havuç tam pisince süzüp sudan geçirdiğimiz bezelyeyi ekleyelim. Baharatlarını ve tuzunu da ilave edip 10 dk kadar pişmeye bırakalım. Ocaktan aldığımız kuzu etli kâğıt kebabını kare seklinde kestiğimiz yağlı kâğıtların içine paylaştırıp yağlı kâğıtları kapatıp yanlardan sıkıca kapatarak (mandalla da tutturabilirsiniz) açılmasını önleyelim.180 c fırında 15-20 dk kadar bekletip servis yapalım.

Not: Asla çok su koymayın,


Afiyet Olsun…

1 yorum:

ben de biraz değişik bir tarifi var ama bunuda denedim bu bir tık önde....